Neke nove knjige i nagrada!

Mogu reći da mi je mesec Mart odlično počeo: nabavila sam neke knjige koje sam baš, baš želela, neke sam dobila na poklon a jednu i kao nagradu.

Počeću sa knjigom koju sam osvojila u jednom izazovu. Bila sam jedna od tri pobednice u jednoj knjižnoj grupi a tema je bila #zenekojesupromenilesvet. Pisala sam o Lauri Papo Bohoreti, jednoj od prvih feministkinja Balkana, a nama je najpoznatija kao najstarija sestra porodice Salom (Levi) i tetka književnice Gordane Kuić. Kao nagradu sam dobila knjigu Napuljski diplomata italijanskog pisca Maria Liguorija. Govori o sličnostima i razlikama izmedju naroda Italije i Srbije, prednostima i manama, i jedva čekam da je čitam u aprilu.

Druge dve sam nabavila na trafikama Moj kiosk a to su Žudnja za životom i Grčko blago od Irvinga Stouna. Prva govori o jednom od najboljih slikara ikada Vinsentu Van Gogu, a druga o Hajnrihu Šilmanu, nemačkom arheologu koji je otkrio Troju. Ove knjige govore o važnim ljudima u umetnosti, i meni kao budućem istoričaru umetnosti (ako Bog da !🤞) jako zanimljive.

Knjiga koju cam dobila za godinu dana prijateljstva je Ja sam Akiko Stefana Tićmija. O njoj sam već pisala pre 2-3 posta.

I na kraju je poklon za 8 mart od moje sestre. Knjigu Čovek koji je gledao žene, druga knjiga u ciklusu o detektivu Sebastijanu Bergmanu, napisali su Mikael Jart i Hans Rosenfelt. Ova knjiga će malo sačekati, jer imam dosta isplaniranih knjiga za čitanje kao i to da se otvori konačno biblioteka i uzmem prvi deo.

Da li ste čitali neku od ovih knjiga? Šta je novo na vašim policama?

Објавио/ла: dusica90d

Bookworm, language lover and deep thinker !

7 одговора на „Neke nove knjige i nagrada!“

  1. Irvin Stoun je i meni drag pisac, čitala sam davno neke njegove. Ovog Liguorija nisam još, ali ću sigurno.
    Pisala sam na blogu o njegovoj knjizi „Prva ljubav“, slušala sam neke njegove intervjue … Ja sam oduševljena! Ne verujem da takva Ličnost može da napiše lošu knjigu.
    A što se tiče martovskih kupovina, bilo ih je, nije da nije …
    Kupila sam (sve preko Kupinda) komlet pesama Desanke Maksimović, jednu pesmaricu Dobrice Erića i Odabrane pesme Ivana V. Lalića. Takođe i knjigu Buđenje Antoni de Mela.
    Devojka od koje sam nabavila Desanku je prodavala i nekorišćeni knjigu Rat i mir 1, izdanje Novosti, za 84 dinara. Toliko me je bilo sramota da sam je kupila samo da ne stoji tamo s tom cenom.
    pozdravljam te! 🙂

    Свиђа ми се

  2. Odlične knjige!:) Baš mi je drago što si nabavla „Žudnju za životom“, a ostale sam stavila na listu, čula sam pozitivne komentare za svaki naslov i verujem da ćeš uživati.
    Ja nisam kupila ništa ovog meseca, pošto nije bilo angažmana ni prihoda, ali ako uspem da uhvatim kraj akcije, još se nadam da ću ugrabiti neku od dve knjige Pjera La Mira iz ponude, ostale uglavnom imam.
    Samo napred sa upisom, divan smer, divna profesija, od mene puna podrška!:)))))

    Свиђа ми се

  3. Super su ti knjige. 🙂 I ja sam baš skoro kupila par knjiga , iako sam planirala da ove godine malo smanjim kupovinu. Poslednju sam uzela “ Klub nepopravljivih optimista“ po Isidorinoj preporuci. Inače nisam znala da je i Grčko blago na toj akciji, uglavom sam samo viđala Opasne veze na trafikama, ta je jedina ostala. 🙂 Čitala sam Akiko i ja skoro ,al o njoj smo već pričale . I srećno sa istorijom umetnosti, jel si je sad upisala il treba tek da je ulišeš? 🙂

    Свиђа ми се

Коментари су онемогућени.

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни